Koeman juicht weer, Arsenal wint na korte opleving

20 september 2014, 18:13   Bijgewerkt: 20 september 2014, 19:22

Ronald Koeman blijft met Southampton meedraaien in de top van de Engelse Premier League. De Nederlandse oefenmeester leidde zijn ploeg zaterdag naar een 0-1 overwinning bij Swansea City. Arsenal had in Birmingham aan een korte opleving genoeg om Aston Villa af te schudden: 0-3.

Southampton dankte de overwinning in het Liberty Stadium van Swansea City aan een doelpunt van Victor Wanyama in de tachtigste minuut. De invaller uit Kenia, die maar liefst zestien maanden droog stond, scoorde na voorbereidend werk van oud-Feyenoorder Graziano Pellè. Swansea City stond toen al een tijdje met tien man. Voormalig Vitesse-aanvaller Wilfried Bony incasseerde op slag van rust zijn tweede gele - en dus rode - kaart.

Het is de vierde overwinning op rij, inclusief één bekerduel, voor Southampton. Daardoor staat de formatie van Koeman nu tweede op de ranglijst, met tien punten uit vijf wedstrijden. Koploper Chelsea heeft twaalf punten en speelt zondag nog de kraker tegen Manchester City. Swansea City, waar Marvin Emnes inviel, behoort met negen punten tot de subtop.

Southampton deelt de tweede plaats met Aston Villa. De equipe uit Birmingham kwam in tegenstelling tot The Saints niet tot winst. Voor eigen publiek werd met 0-3 verloren van Arsenal, dat nu evenals Swansea City negen punten heeft. Arsenal was binnen vier minuten klaar met Aston Villa.

Mesut Özil opende in de 32ste minuut de score en in de 36ste minuut stond de eindscore al op het bord. De bekritiseerde Duitser trof doel na een steekpass van Danny Welbeck. Bij de 0-2, twee minuten later, waren de rollen omgedraaid. Dit maal was Özil de aangever en tekende Welbeck, geheel ongedekt, voor de 0-2. Kort daarna werd het door toedoen van Aly Cissokho 0-3. De speler van Aston Villa gleed een voorzet van Kieran Gibbs in eigen doel. Bij Aston Villa viel Leandro Bacuna in, Ron Vlaar ontbrak vanwege een blessure.

Het Nederlands getinte Newcastle United kwam ook in de vijfde speelronde niet tot winst. Tegen Hull City werd op het eigen St. James' Park met 2-2 gelijkgespeeld. Zeventien minuten voor tijd stond Newcastle zelfs met 0-2 achter, maar Papiss Cissé sleepte met twee doelpunten toch nog een punt uit het vuur voor de noorderlingen, bij wie Tim Krul en Daryl Janmaat in de basis stonden. Vurnon Anita bleef op de bank, Siem de Jong is geblesseerd. Bij Burnley tegen Sunderland, met Patrick van Aanholt bij de eerste elf, bleef het 0-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen