Liverpool na dertig penalty's verlost van Middlesbrough

23 september 2014, 23:56

Liverpool heeft zich na een ongekende strafschoppenreeks geplaatst voor de vierde ronde van de Engelse League Cup. De formatie van trainer Brendan Rodgers kon dinsdag tegen tweedeklasser Middlesbrough pas na dertig (!) penalty's de armen in de lucht steken om de winst te vieren: 2-2, 14-13.

De penaltyserie was nodig omdat het na 120 minuten 2-2 stond op Anfield. Na negentig minuten was de score 1-1. De 17-jarige debutant Jordan Rossiter zette Liverpool in de tiende minuut op voorsprong, Adam Reach maakte in de 62ste minuut gelijk namens Middlesbrough. In de verlenging nam Liverpool via Suso wederom de leiding, maar in de allerlaatste seconde kwamen de bezoekers opnieuw langszij. Patrick Bamford benutte een strafschop.

Daarvan zouden er nog heel veel meer volgen. Dertig stuks, maar liefst. Uitgerekend Bamford, de maker van de 2-2, miste de eerste penalty voor Middlesbrough. Raheem Sterling had Liverpool daardoor naar de volgende ronde kunnen schieten, maar ook hij faalde. Verder miste lange tijd niemand vanaf de stip. Ook Middlesbrough-invaller Yanic Wildschut mikte raak.

Pas de dertigste penalty werd gemist. Middlesbrough-speler Albert Adomah werd de schlemiel van de avond, door naast te schieten.