Chelsea moet genoegen nemen met gelijkspel

29 november 2014, 20:35   Bijgewerkt: 29 november 2014, 21:15

Met de confrontatie tussen Southampton (tweede) en Manchester City (derde) die voor zondag op het menu staat, had koploper Chelsea zaterdag uitstekende zaken kunnen doen in de Premier League. De ploeg van manager José Mourinho kwam echter niet tot winst in de uitwedstrijd tegen Sunderland. Het bleef 0-0 in het Stadium of Light.

Sunderland ontpopt zich daarmee tot angstgegner van Chelsea. Aan het einde van het vorige seizoen wonnen de manschappen van coach Gus Poyet al met 1-2 op Stamford Bridge, waarmee ze de Londenaren een behoorlijke tik gaven in de titelrace. Eerder die jaargang was Sunderland in de League Cup ook al te sterk voor Chelsea.

Aanvankelijk leek Chelsea deze keer geen problemen te krijgen met Sunderland. The Blues hadden in de openingsfase het betere van het spel en waren na een kwartier dicht bij de 0-1. Een schot van Willian strandde tegen de buitenkant van de paal. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam Sunderland beter in zijn spel en raakte ook de thuisclub het houtwerk. Op aangeven van Lee Cattermole trof Santiago Vergini de lat.

Ook in de tweede helft bleven doelpunten uit. Het was echter niet Chelsea, maar Sunderland dat in de slotfase de betere kansen kreeg om de volle drie punten naar zich toe te trekken. Zo schoot Adam Johnson maar rakelings naast. Voor Chelsea is dit het derde gelijkspel van het seizoen. De Londenaren hebben nu 33 punten, respectievelijk zeven en negen meer dan Southampton en Manchester City. Die teams ontmoeten elkaar zondag in het St. Mary's Stadium van Southampton.

Bij Sunderland ontbrak Patrick van Aanholt vanwege een schouderblessure, ook de Nederlander aan de zijde van Chelsea zit in de lappenmand. Nathan Aké kampt met een hamstringkwetsuur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen