Groep E: CSKA maakt pegel van Totti laat ongedaan

25 november 2014, 20:06

AS Roma leek dinsdagavond lang een grote stap richting overwintering in de Champions League te zetten, maar de Giallorossi gaven in het koude Rusland in blessuretijd een overwinning uit handen. Clubicoon Francesco Totti schoot de Romeinen in de eerste helft op voorsprong, maar CSKA Moskou kwam in extremis langszij, dankzij een gelukkig doelpunt van Vasili Berezutski. Kevin Strootman beleefde zijn debuut in de Champions League.

De Italianen leken zichzelf een uitstekende uitgangspositie te verschaffen, maar gaven het heel knullig weg in Moskou. Een voorzet van Berezutski werd in de slotminuut door niemand getoucheerd, waardoor hij in de lange hoek van het Romeinse doel belandde. Een flinke streep door de rekening voor Roma, waar men niet bepaald vrolijk zal zijn. De omstandigheden in Rusland waren ook niet om blij van te worden, met zeven graden onder het nulpunt.

Tot de late gelijkmaker van CSKA was er eigenlijk weinig aan de hand voor Roma. Na een aantal stuiptrekkingen en een aardige kans voor Seydou Doumbia - de spits stuitte in één-op-één situatie op doelman Morgan De Sanctis - schoot Francesco Totti zijn ploeg op magistrale wijze aan de leiding. Het 38-jarige icoon was na zijn treffer tegen Manchester City al de oudste doelpuntenmaker van de Champions League, maar verlengde deze leeftijd in Moskou. Hij knalde een vrije trap kiezelhard achter goalie Igor Akinfeev. De oudste doelpuntenmaker in de CL is nu 38 jaar en 59 dagen oud.

Roma staat na de remise nog tweede in Groep E, met hetzelfde puntenaantal (vijf) als CSKA. Aangezien het onderlinge resultaat in het voordeel van de Romeinen is, staat de ploeg van coach Rudi Garcia tweede. Manchester City heeft drie punten minder. De Engelse kampioen treedt later op de avond aan tegen Bayern München. Winnen The Citizens dit duel, dan ligt de strijd weer helemaal open.

Strootman kwam in de 83ste minuut in het veld. Hij maakte begin deze maand zijn rentree bij Roma, in het Serie A-duel met Torino. Hij lag daarvoor acht maanden uit de roulatie vanwege een zware knieblessure. De invalbeurt tegen CSKA betekende zijn debuut in de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen