Dordrecht-back: "Vind niet dat we minder zijn dan NAC"

12 december 2014, 10:35
Dordrecht-back:

Met slechts vijf punten uit vijftien wedstrijden staat FC Dordrecht stijf onderaan in de Eredivisie. Omdat de achterstand op nummer zeventien NAC Breda al acht punten bedraagt, wordt de club uit Zuid-Holland al gezien als vrijwel zekere degradant. Rechtsback Jeffry Fortes denkt daar echter anders over.

Fortes heeft goede hoop dat Dordrecht het hoofd boven water kan houden in de Eredivisie, zegt hij bij RTV Rijnmond. "We bekijken het wedstrijd per wedstrijd, maar bij ons leeft zeker het gevoel dat we niet rechtstreeks hoeven te degraderen. Met alle respect, maar als je kijkt naar NAC bijvoorbeeld, vind ik niet dat wij een mindere selectie hebben. Of überhaupt dat we minder zijn. Het is aan ons om dat waar te maken op het veld."

De rechtsback vindt dat de competitiewedstrijd van vorige week tegen PSV (1-3) aantoont dat zijn ploeg op de goede weg is. "Als je zo snel op voorsprong komt tegen PSV, dan geeft dat een bepaalde boost. We speelden ook helemaal niet slecht, vandaar dat iedereen een goed gevoel heeft." Tegen PSV speelde FC Dordrecht in een nieuw systeem, 4-4-2. Die speelwijze blijft voorlopig overeind: "Wij als groep voelen ons veel vrijer in een 4-4-2. We hebben er ook de spelers voor. Daarom willen we zo verder gaan en de staf was het ermee eens."

FC Dordrecht speelt vanavond (vrijdag) in het Polman Stadion tegen Heracles Almelo.

Vallen er 2 (of meer) doelpunten in de Conference League Finale? Zet één euro in en win €100,00! ⚽⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen