Koeman en Southampton houden Chelsea op remise

Ger
28 december 2014, 17:02

Trainer Ronald Koeman heeft met Southampton een stuntje voor zijn rekening genomen. De nummer vier van de de Premier League speelde voor eigen publiek gelijk tegen koploper Chelsea: 1-1. Door het resultaat neemt de spanning om de landstitel verder toe.

Southampton nam na ruim een kwartier spelen brutaal de leiding. Op aangeven van Dusan Tadic tekende Sadio Mané voor de openingstreffer. De Senegalees ontsnapte aan de buitenspelval van Chelsea en werkte de bal koeltjes langs doelman Thibaut Courtois. Southampton wist de voorsprong evenwel niet tot het rustsignaal te behouden. Eden Hazard bracht Chelsea in de blessuretijd van de eerste helft op gelijke hoogte. Na een fraaie pass van Cesc Fabregas dribbelde de Belg vanaf de linkerflank naar binnen om met een schot in de verre hoek keeper Fraser Forster te passeren.

In de jacht op de 1-2 drukte Chelsea het gaspedaal na de hervatting stevig in, maar echt grote kansen bleven geruime tijd uit. Ook een slotoffensief hielp de Londenaren niet aan het gewenste resultaat. Southampton eindigde het duel overigens met een man minder. Vlak voor tijd incasseerde Morgan Schneiderlin zijn tweede gele kaart van de middag.

Voor Chelsea was het de vijfde keer dit seizoen dat er naast de volle buit in de Premier League werd gegrepen. Titelconcurrent Manchester City kan de achterstand op de lijstaanvoerder later deze speelronde terugbrengen tot slechts een puntje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen