Manchester United klopt Liverpool, Van Persie scoort

Ger
14 december 2014, 16:24   Bijgewerkt: 14 december 2014, 17:08

Manchester United heeft de positie van coach Brendan Rodgers bij Liverpool verder aan het wankelen gebracht. De nummer drie van de Premier League zegevierde op het eigen Old Trafford met 3-0. Robin van Persie zorgde voor het slotakkoord. United heeft inmiddels zes competitiezeges op rij geboekt.

Liverpool had een overwinning op het veld van United zeer goed kunnen gebruiken. The Reds maakten de voorbije maanden nauwelijks indruk in de Engelse competitie en werden tot overmaat van ramp deze week ook nog uitgeschakeld in de Champions League. De teleurstellende resultaten zorgen voor steeds meer kritiek aan het adres van Rodgers, die afgelopen seizoen met Liverpool nog een serieuze titelkandidaat was. Het vertrek van sterspeler Luis Suarez in de zomerse transferperiode heeft het elftal echter ver teruggeworpen.

Tegen United ging de aandacht bij Liverpool niet uit naar de voorhoede, maar zorgde een keeperswissel voor beroering. Rodgers besloot zijn eerste doelman Simon Mignolet na enkele ongelukkige optredens naar de bank te verwijzen. Zodoende kreeg Brad Jones op Old Trafford een kans onder de lat. De Australiër hield zijn doel niet lang schoon. In de twaalfde minuut moest hij het antwoord schuldig blijven op een schot van Wayne Rooney. Een flinke domper voor Liverpool, dat vlak voor de treffer zelf had moeten scoren. Raheem Sterling wist de bal evenwel niet langs David De Gea te krijgen.

Vlak voor rust kwam United via Juan Mata op 2-0. De Spanjaard kopte van dichtbij binnen uit een door Van Persie verlengde voorzet van Ashley Young. Dat Mata zich daarbij in buitenspelpositie bevond, maakte de ellende voor Liverpool alleen maar groter. Rodgers probeerde het duel in de tweede helft te laten kantelen door onder meer enfant terrible Mario Balotelli binnen de lijnen te brengen, maar een comeback zou het niet opleveren - mede door sterk keeperswerk van David De Gea. Via Van Persie scoorde United uiteindelijk een derde keer. Na slecht uitverdedigen van Dejan Lovren schoot de Oranje-international een pass van Mata tegen de touwen.

Door de ruime overwinning verkleinde United de achterstand op nummer twee Manchester City tot vijf punten. Het verschil met koploper Chelsea is acht punten. Liverpool blijft teleurstellend op de negende plek steken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen