PEC heeft aan één doelpunt voldoende op bezoek bij VVV

16 december 2014, 20:40   Bijgewerkt: 16 december 2014, 23:55

PEC Zwolle bereikte dinsdag als eerste ploeg de kwartfinales van het toernooi om de KNVB Beker. De formatie van trainer Ron Jans rekende met het kleinst mogelijke verschil af met eerstedivisionist VVV Venlo. De Tsjech Tomas Necid maakte in De Koel in Venlo het enige doelpunt van de wedstrijd: 0-1.

Op de overwinning van PEC viel niet veel aan te merken, al speelde de bekerhouder niet in zijn hoogste versnelling. Dat hoefde ook niet, want al na 12 minuten kwam de nummer drie van de Eredivisie op voorsprong. Verdediger Bart van Hintum gaf laag voor en Necid rondde koelbloedig af: 0-1. 

PEC schakelde vervolgens een tandje terug, maar kreeg nog wel de beste kansen. Voor VVV was Randy Wolters twee keer gevaarlijk, maar keeper Warner Hahn keerde zijn schoten.

De tweede helft had niet al te veel om het lijf. VVV mocht nog hopen en probeerde het wel, maar slaagde er in aanvallend opzicht niet in een vuist te maken. PEC verzuimde bij een snelle uitval te scoren: Jesper Drost kopte de bal in de verre hoek, maar doelman Niki Mäenpää kon zijn inzet net over de lat tikken. Vlak voor het scheiden van de markt kreeg VVV nog twee keer een vrije trap op een aantrekkelijke plek, maar zowel Melvin Platjes voorzet als die van Wolters zeilde over het doel heen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen