Wenger pleit voor panel dat schwalbes beoordeelt

31 december 2015, 09:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Arsene Wenger zou graag zien dat er een onafhankelijk commissie wordt opgezet, die zich buigt over spelers die zich schuldig hebben gemaakt aan het uitvoeren van een schwalbe. De manager van Arsenal is een fel tegenstander van duikende spelers en wil dat dergelijk gedrag bestraft wordt met een schorsing. De discussie over fopduiken is aangewakkerd door een aantal incidenten waarbij spelers van koploper Chelsea betrokken waren.

Een panel met mensen die 'ervaring hebben in het voetbal' ziet Wenger als een geschikte oplossing voor het duikprobleem. "Ik ben tegen schwalbes, maar de enige manier om de spelers te stoppen is het straffen met een schorsing", aldus de Fransman. De coach vindt dat er op basis van videobeelden besloten moet worden of spelers een sanctie opgelegd krijgen wegens een fopduik. "We moeten straffen uitdelen na de wedstrijden. Het wordt wel lastig om te zien of het een bewust duik was, of niet."

Diverse spelers van Chelsea worden ervan beticht dat ze te snel de grond opzoeken. Dit tot onvrede van manager José Mourinho, die vindt dat er campagne gevoerd wordt tegen zijn spelers. "Ik weet niet waarom deze campagne er is. Het doet me niks", sprak de Portugees.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen