Boze Cocu zag 'negatieve arrogantie' bij PSV

20 januari 2015, 23:47

Voor het tweede seizoen op rij heeft Roda JC Kerkrade ervoor gezorgd dat PSV uit de beker ligt. In Limburg werd het na verlenging 3-2 voor de afgelopen zomer naar de Jupiler League gedegradeerde formatie van coach René Trost. Zijn collega in Eindhovense dienst, Phillip Cocu, is woedend over de nederlaag van zijn ploeg.

"Allereerst wil ik een felicitatie geven aan Roda JC, ze hebben geweldige wedstrijd gespeeld met ziel en zaligheid. Dat hebben wij aan ons zelf te danken. Ik wil niet de prestatie van Roda tekort doen, maar na de manier we waarop we beginnen verbaasde het niet dat we achter kwamen", zegt Cocu op de website van PSV over de zeperd van zijn ploeg in de achtste finale van de KNVB Beker.

In Limburg kwam PSV, dat aantrad met een veredelde B-ploeg, tot driemaal toe op achterstand. Twee keer kon PSV op gelijke hoogte komen, de derde keer bleef een antwoord uit. Cocu had zich vooral gestoord aan de houding van zijn spelers op het veld van het Parkstad Limburg Stadion. "We hebben wel eens gesproken over 'uitstralen', dat je PSV bent. Maar je hebt positieve arrogantie en negatieve. Vandaag heb ik dat laatste gezien."

"We hebben alleen ons niveau gehaald op de momenten dat we achter kwamen", stelt de coach vast. "Toen zetten we Roda vast, konden we een tandje bijschakelen, maar daarna was het weer minder. En dan komen zij op 3-2 via een onnodige vrije trap. We hebben alles gegeven voor de gelijkmaker daarna, maar dan lukt het wel eens niet en lig je uit de beker. Dat neem ik onszelf kwalijk. Dit was de kortste weg naar een prijs."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen