Pellegrini baalt van gemiste kansen tegen Everton

11 januari 2015, 08:00   Bijgewerkt: 10 januari 2015, 23:48

Manchester City-manager Manuel Pellegrini gaf na afloop toe dat hij teleurgesteld was over het feit dat zijn ploeg niet de volle buit wist te pakken in de uitwedstrijd tegen Everton. De regerend kampioen van Engeland verliet Goodison Park zaterdag met een 1-1 gelijkspel.

Manchester City kwam een kwartier voor tijd wel op voorsprong in Liverpool door een rake kopbal van Fernandinho, maar Steven Naismith herstelde enkele minuten later de balans en het lukte de bezoekers niet om voor de tweede keer de leiding te nemen. Daardoor hebben ze nu twee punten achterstand op koploper Chelsea, dat tegen Newcastle United wel zegevierde.

"We zijn niet blij met één punt, want in de eerste 25 minuten hadden we drie of vier opgelegde kansen", mopperde Pellegrini op de clubwebsite. "Als je er daarvan één of twee maakt, dan wordt het een andere wedstrijd. Maar dat hebben we niet gedaan, waardoor zij zich konden verbeteren. Vooraf had je misschien getekend voor een gelijkspel bij Everton, maar omdat we zoveel kansen hebben gehad, zijn we niet tevreden met een gelijkspel. Op basis van de tweede helft is de remise wel terecht. Daarin kwamen zij veel beter voor de dag, maar voor rust kregen zij hun eerste kans pas in de 43ste minuut. Wij hadden er toen al een hoop gehad."

Pellegrini is ondanks het puntenverlies nog niet in paniek wat betreft de titelrace. "Ik heb al gezegd dat we vanaf nu alleen nog maar finales spelen", vervolgde de Chileen. "Het is heel moeilijk, maar de titelrace wordt in deze fase nog niet beslist. Het is wel belangrijk om jezelf te blijven verbeteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen