Advocaat vreest niet voor carrière: "Ligt toch achter me"

28 maart 2015, 16:23

Dick Advocaat staat in Engeland voor de moeilijke klus om Sunderland in de Premier League te houden. De ervaren coach verloor vorige week zijn eerste duel met zijn nieuwe club, op bezoek bij West Ham United werd met 1-0 verloren. Advocaat denkt niet dat eventuele degradatie gevolgen heeft voor de rest van zijn carrière.

"Moet ik bang zijn voor mijn carrière? Die ligt toch al achter me", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Maar ik heb de overtuiging dat Sunderland het gaat redden. En wie weegt mij eigenlijk? Wie weegt Guus Hiddink? Zijn wij oud en versleten omdat we 67 zijn? Als ik omkijk weet ik wat ik wel en niet kan. Waar ik wel en niet slaagde. Bij veel werkgevers kan ik zo terugkomen. Dat geldt voor Louis van Gaal en Hiddink ook."

De 67-jarige manager was al in veel landen actief, maar Engeland ontbrak nog op zijn cv. Daarom hoefde hij ook niet lang na te denken toen Sunderland contact met hem opnam. "Toen ik voorin de bus zat met Sunderland, door Londen op weg naar West Ham United, toen wist ik waarom. De mensen langs de weg, de huizen, het stadion, is er wat mooiers? Later, die wedstrijd en de beleving…."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen