NEC achttien punten los, ruime winst voor Jong Ajax

9 maart 2015, 22:01
NEC achttien punten los, ruime winst voor Jong Ajax

NEC blijft ongenaakbaar in de Jupiler League. De Nijmeegse koploper won maandagavond met minimale cijfers (0-1) bij Jong FC Twente en staat daardoor al achttien (!) punten voor op nummer twee FC Eindhoven. Jong Ajax boekte ook een overwinning, de Amsterdamse talenten wonnen op De Toekomst met 3-1 van Almere City FC.

Vorige week won NEC al de topper van Roda JC (3-0), waardoor het de Limburgers knock-out sloeg in de titelstrijd. Roda JC speelde afgelopen zondag met 1-1 gelijk tegen De Graafschap, waardoor de Nijmegenaren de mededegradant in deze speelronde volledig konden wegvagen. Dat deden ze door te winnen bij Jong Twente, waar Christian Santos zich met een kopbal uit een hoekschop tot matchwinner kroonde: 0-1.

De formatie van trainer Ruud Brood staat nu achttien punten voor op FC Eindhoven, Roda JC staat op negentien punten achterstand. De winst in Emmen op het beloftenelftal van Twente was een keurige prestatie van NEC, aangezien sterkhouders Alireza Jahanbakhsh, Sjoerd Ars en Giovanni Gravenbeek door blessures niet inzetbaar waren tegen de Tukkers.

Jong Ajax staat nu op de tiende plaats in de Jupiler League. De Ajacieden passeerden Almere City, door de ploeg in een onderling duel te verslaan. Robert Muric opende de score al snel op zeer fraaie wijze, Django Warmerdam en Sam Hendriks (strafschop) breidden de score uit, voordat Norair Mamedov de eer redde namens de Almeerders.

Jong PSV en Helmond Sport hielden elkaar in het Jan Louwers Stadion op 0-0.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen