Sunderland blij met Advocaat: "Enorme brok aan ervaring"

Ger
17 maart 2015, 09:29

Sunderland heeft de komst van Dick Advocaat wereldkundig gemaakt. De Hagenaar heeft zijn krabbel gezet onder een contract tot het einde van het seizoen. Advocaat is de zevende Nederlandse manager die aan de slag gaat in de Premier League. Hij treft met Louis van Gaal (Manchester United) en Ronald Koeman (Southampton) twee landgenoten in de hoogste Engelse voetbalklasse.

De 67-jarige Advocaat heeft als opdracht meegekregen om Sunderland in de Premier League te houden. The Black Cats staan momenteel op de zeventiende plaats. Sunderland roemt de oud-bondscoach van Oranje om zijn staat van dienst. "Dick brengt een enorme brok aan ervaring mee naar het Stadium of Light. Hij werkt al dertig jaar op club - en internationaal niveau. Zijn cv is ongelooflijk", aldus voorzitter Ellis Short. "We hebben nu maar één gezamenlijk doel: klimmen op de ranglijst."

Advocaat neemt Zjelko Petrovic mee als assistent. Eerder werkten de twee al samen bij de nationale ploeg van Servië. Advocaat debuteert zaterdag met een uitwedstrijd tegen West Ham United als manager van Sunderland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen