Chadli en Eriksen helpen Tottenham langs Newcastle

19 april 2015, 18:57   Bijgewerkt: 19 april 2015, 22:01

In de strijd om Europees voetbal heeft Tottenham Hotspur drie belangrijke punten gepakt. De ploeg van coach Mauricio Pochettino zegevierde zondag op St. James' Park met 1-3 over Newcastle United.

Voormalig FC Twente-speler Nacer Chadli bracht Tottenham na een half uur spelen aan de leiding. De Belg verraste doelman Tim Krul met een schot van afstand. Direct na de doelwissel kwam Newcastle United langszij via Jack Colback, maar uiteindelijk gingen de punten toch mee naar Londen.

Christian Eriksen tekende zeven minuten na de gelijkmaker met enig fortuin voor de 1-2. De Deense oud-Ajacied nam een indraaiende vrije trap, maar de bal werd niet meer aangeraakt en verdween in één keer in het doel. In blessuretijd, toen Newcastle de risico's ging nemen, bepaalde Harry Kane de eindscore op 1-3.

Tottenham neemt door de winst de zesde plaats over van Southampton, de ploeg van Ronald Koeman verloor zaterdag met 2-1 bij Stoke City. Tottenham heeft evenveel punten als nummer vijf Liverpool, maar die club speelde een wedstrijd minder. Het kwam dit weekend in actie in de halve finale van de FA Cup, waarin met 2-1 werd verloren van Aston Villa.

Bij Newcastle hadden, naast Krul, ook Vurnon Anita en Daryl Janmaat een basisplaats. The Magpies bezetten de veertiende plaats, ze staan zeven punten boven de rode streep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen