PEC na strafschoppen tegen Twente opnieuw bekerfinalist

7 april 2015, 22:55   Bijgewerkt: 7 april 2015, 23:18
PEC na strafschoppen tegen Twente opnieuw bekerfinalist

PEC Zwolle heeft de finale van de KNVB-beker bereikt door FC Twente te verslaan. In een matig duel wonnen de Zwollenaren na strafschoppen. Wout Brama en Youness Mokhtar scoorden in de officiële speeltijd beide tegen hun oude club, waarna het 1-1 was. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en daarin maakte Tomáš Necid op fraaie wijze de beslissende. 

Op het spel stond vanavond niet alleen een plek in de finale, ook het Europese ticket dat aan bekerwinst kleeft, kan voor beide ploegen van groot belang zijn. Zowel FC Twente en PEC Zwolle verkeert in financiële moeilijkheden en Europees voetbal kan in moeilijke tijden als medicijn dienen.

Maar het verhaal van de eerste helft was onmiskenbaar het verhaal van Mustafa Saymak. De rechterspits van PEC kreeg liefst drie keer de kans om zijn ploeg op 1-0 te zetten. De eerste ging, na ongeveer een kwartier, net naast, de tweede recht in de handen van Nick Marsman en de derde verdween wederom naast.

De tweede helft kwam bijzonder moeizaam op gang. Pas in de laatste minuten brandde het echte gevecht los. Het was uitgerekend Brama die PEC met een rake pegel op 1-0 zette en zijn ploeg daarmee in een zetel bracht. Maar amper vijf minuten later kreeg Mokhtar de bal voor zijn voeten en ook hij wist te scoren tegen zijn oude club.

In de strafschoppenserie miste Thomas Lam als eerste. Twente had op dat moment even het voordel, maar ook Kyle Ebecilio zag zijn inzet gepakt door de doelman. Daarna schoot Robbert Schilder op de paal en mocht Necid de winnende maken. Dat deed de Tsjech met flair, met een stiftje in de bovenhoek besliste Necid de wedstrijd door PEC op 4-2 te zetten in de penaltyserie.

Woensdag wordt bekend wie de tegenstander van PEC zal worden in de finale. FC Groningen neemt het dan in eigen huis op tegen Excelsior.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen