Burnley degradeert ondanks overwinning bij Hull City

9 mei 2015, 18:18   Bijgewerkt: 9 mei 2015, 18:36

Ondanks een 0-1 overwinning bij Hull City is Burnley FC gedegradeerd uit de Premier League. De resultaten op de andere velden waren niet in het voordeel van de ploeg uit het noorden van Engeland, die zodoende na één seizoen al weer terugkeert in het Championship.

Burnley moest winnen in Hull om uitzicht te houden op een langer verblijf in de hoogste voetbalklasse van Engeland, maar dan nog was het afhankelijk van wat de concurrentie deed. Deel één ging goed voor Burnley, door een goal van Danny Ings in de 62ste minuut werd er met 0-1 gewonnen in het Kingston Communications Stadium. Alle concurrenten in de strijd tegen degradatie pakten echter ook punten, waardoor het doek voor Burnley in de Premier League is gevallen.

Nadat het Sunderland van Dick Advocaat eerder op de dag al met 0-2 had gewonnen bij Everton, zegevierde [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/276431/slecht-begin-wordt-koeman-fataal-ook-spurs-onderuit/,_blank,Leicester City] thuis met dezelfde cijfers over het Southampton van Ronald Koeman, terwijl Aston Villa met 1-0 te sterk was voor West Ham United. Newcastle United speelde op eigen veld met 1-1 gelijk tegen West Bromwich Albion en dat was precies voldoende om Burnley naar het Championship te duwen.

Met nog twee speelrondes te gaan, voert Aston Villa op de veertiende plaats met 38 punten de degradatiegroep aan, gevolgd door Leicester City (37 punten), Sunderland (36, met nog een duel tegoed), Newcastle United (36), Hull City (34) en Burnley (29). Queens Park Rangers is met 27 punten de hekkensluiter, maar speelt zondag nog uit tegen Manchester City. Daar moet gewonnen worden, anders kan ook de werkgever van Leroy Fer degradatie niet meer ontlopen.

Aston Villa, met Ron Vlaar en Leandro Bacuna in de basis, dankte de winst op West Ham United aan een doelpunt van Tom Cleverley in de 31ste minuut. Newcastle United maakte een einde aan een reeks van acht nederlagen, met een 1-1 gelijkspel tegen West Bromwich Albion. Ayoze Pérez redde in de 41ste minuut het punt voor Newcastle, Victor Anichebe had de bezoekers negen minuten eerder aan de leiding gebracht. Tim Krul en Vurnon Anita stonden in de basis bij Newcastle, Siem de Jong ontbrak vanwege een blessure, Daryl Janmaat was geschorst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen