De Boer: "Aantrekkelijk voetbal belangrijk, resultaat heilig"

19 augustus 2015, 16:44

Na de Champions League-uitschakeling tegen Rapid Wien rest voor Ajax niets anders dan Europa League-voetbal. Om de groepsfase van dat toernooi te bereiken moeten de Amsterdammers over twee duels afrekenen met Jablonec uit Tsjechië. Trainer Frank de Boer eist een positief resultaat.

"We moeten doorkomen, dat is het enige dat telt", is de duidelijke taal van De Boer op de officiële website van Ajax. "Of het nu links – of rechtsom gaat, boven- of onderdoor, dat maakt allemaal niet uit."

"Als het mooi kan, zullen we het zeker niet nalaten", haast de 112-voudig Oranje-international zich te zeggen. "Maar er zijn ook wel eens momenten dat een tegenstander aandringt, en je blij moet zijn met een goed resultaat. We moeten de spelers aan hun verstand brengen dat het soms ook 'lelijk' moet. Aantrekkelijk voetbal is belangrijk, maar het resultaat heilig", weet hij. "We moeten daar een mooie combinatie in vinden."

Met FK Jablonec treft Ajax een relatief onbekende, maar volgens De Boer zeker geen zwakke tegenstander. "Zij hebben Kopenhagen uitgeschakeld. Dat doe je niet zomaar even. Ze hebben wel degelijk kwaliteit in de ploeg, vooral voorin, en ook op het middenveld. Hun spel is recht toe recht aan, en erg fysiek."

De Boer neemt de tegenstander uiterst serieus. "Onze voorbereiding is altijd hetzelfde, of we nu tegen Barcelona, Jablonec of NEC spelen. We analyseren waar de bedreigingen en kansen liggen."

De wedstrijd in de Amsterdam ArenA tussen Ajax en Jablonec begint donderdag om 19.00 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen