Lof voor Vilhena: "Hij werkt keihard en praat geen onzin"

8 augustus 2015, 23:45

Tonny Vilhena was belangrijk voor Feyenoord in de boeiende thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Als invaller maakte de middenvelder de 2-1, nadat de bezoekers vlak daarvoor met elf tegen tien op gelijke hoogte gekomen waren. Een cruciale goal, want hierdoor kantelde de partij in het voordeel van Feyenoord. Zijn ervaren teamgenoten Dirk Kuyt en Colin Kazim-Richards gunnen Vilhena het succes van harte.

De 20-jarige Vilhena heeft een moeizaam seizoen achter de rug bij Feyenoord, waarin hij zijn basisplek verloor. Zijn contract loopt over een jaar af en de toekomst van de middenvelder is ongewis, maar tegen FC Utrecht bewees hij zijn waarde. "Iedereen kent de situatie van Tonny", zegt Kazim tegen FCUpdate.nl. "Het is echt niet makkelijk als je vindt dat je hoort te spelen, maar ernaast staat. Maar ik kan eerlijk zeggen: Tonny traint iedere dag keihard. Als hij een kans krijgt, grijpt hij die met beide handen aan. En hij praat geen onzin in de media."

Dirk Kuyt is eveneens vol lof over de houding van de middenvelder, die eerder deze zomer zelfs lastiggevallen werd door boze Feyenoord-fans. Na een oefenduel met de amateurs van SC Feyenoord zochten supporters de confrontatie met de speler uit de eigen opleiding, omdat ze boos waren dat Vilhena zijn contract niet wilde verlengen. Een knokpartij kon maar op het nippertje worden voorkomen, mede omdat de vader van Vilhena en Lex Immers ingrepen. "Dit doelpunt is een beloning voor Tonny", zegt Kuyt over de goal van het talent tegen FC Utrecht. "Voor de wedstrijd zei ik al tegen hem dat zijn kans eerder zou komen, dan hij misschien zelf dacht. Maar mooier dan zijn doelpunt vind ik misschien wel de bereidheid van Tonny om in het belang van het team te denken. Hij cijferde zichzelf volledig weg door veel meters te maken. Zijn instelling is echt fantastisch."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen