Opluchting bij De Boer: "Natuurlijk zat er druk op"

9 augustus 2015, 16:20   Bijgewerkt: 9 augustus 2015, 16:50

De druk was enorm bij Ajax, maar de Amsterdamse club wist zondagmiddag knap met 0-3 te winnen bij AZ. Door treffers van Anwar El Ghazi (twee) en Nemanja Gudelj werd het een eenvoudige middag voor de nummer twee van vorig seizoen in de Eredivisie. Na afloop heerst er tevredenheid en opluchting bij trainer Frank de Boer.

"Ik denk niet dat veel ploegen hier kunnen winnen. Dat hebben we vrij makkelijk gedaan", zo luidt de heldere conclusie van De Boer in gesprek met de NOS. "Niet dat we supergoed gespeeld hebben, maar we hebben niets weggegeven. Het enige dat je ze kunt verwijten is dat het niet 4-0 of 5-0 is geworden. Het doelsaldo kan beslissend zijn, maar het belangrijkste vandaag waren de drie punten", aldus de Ajax-coach.

Na het debacle tegen Rapid Wien in de derde voorronde van de Champions League kreeg Ajax veel kritiek. "Natuurlijk zat er druk op de spelersgroep, dan kun je zo je gram halen", stelt De Boer. "Het is sneu dat we niet op het hoogste niveau kunnen acteren, maar we hebben dit seizoen drie prijzen te winnen. Ik heb een goed gevoel over deze selectie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen