Valencia vloert Monaco, Rapid onderuit tegen Shaktar

19 augustus 2015, 22:59

Valencia staat met één been in de Champions League. De ploeg uit de Spaanse sinaasappelstad wist AS Monaco woensdagavond in het eigen Mestalla met 3-1 over de knie te leggen. Naast de Spaanse club verschafte ook Shaktar Donetsk zichzelf goede papieren voor plaatsing voor het miljoenentoernooi, door Ajax-beul Rapid Wien in Oostenrijk met 0-1 te verslaan.

Het duel tussen Valencia en Monaco was een leuk potje om naar te kijken. Het was niet echt zo dat de Spaanse ploeg echt het betere van het spel had, ze waren vooral effectiever dan de tegenstander uit het Prinsdom. De start was meteen voortvarend, aangezien Rodrigo de bal al na vier minuten spelen in een leeg doel kon prikken: 1-0. Het spel schommelde heen en weer, maar voor rust werd er niet meer gescoord.

In het tweede bedrijf deden de Monegasken al snel van zich spreken. Mario Pasalic wist de Australische doelman Matthew Ryan te verschalken met een schuiver. Monaco liet aanvallend leuke dingen zien, maar de verdediging van de Fransen hield te wensen over. Daar wist Valencia, in het bijzonder Daniel Parejo en Soufiane Feghouli, van te profiteren: 3-1. Zodoende is er voor Monaco werk aan de winkel, maar heeft Valencia uitstekende papieren om de CL te halen.

Rapid Wien wist in de derde voorronde van de Champions League voor een verrassing te zorgen tegen Ajax, dat in Wenen op een 2-2 gelijkspel gehouden werd en in de ArenA met 2-3 geklopt werd. Een dergelijke stunt wisten de Oostenrijkers niet uit te halen tegen Shaktar. Vlak voor rust bezorgde Marlos de Oekraïners niet alleen een minimale zege, maar ook een goede uitgangspositie om de Champions League te halen.

Het Albanese Skenderbeu, dat al voor een sensatie zorgde door de play-offs van de CL te halen, leek op weg naar een nieuwe stunt. Via Bledi Shkembi kwam het namelijk op een 1-0 voorsprong tegen Dinamo Zagreb. De Kroaten wisten hun favorietenstatus echter in de tweede helft waar te maken. Dankzij doelpunten van El Arabi Hillel Soudani en Josip Pivaric werd het 1-2 en moet het wel heel raar lopen, wil Dinamo Zagreb dit seizoen geen CL-voetbal spelen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen