Arsenal-fans starten succesvolle petitie tegen arbiter Dean

26 september 2015, 13:29   Bijgewerkt: 26 september 2015, 13:35

Een petitie van Arsenal-supporters tegen scheidsrechter Mike Dean is een doorslaand succes geworden. Meer dan 100.000 fans van The Gunners hebben hun handtekening al gezet onder de petitie tegen de arbiter. De supporters willen dat de Engelse scheidsrechter nooit meer de leiding heeft over een wedstrijd van Arsenal.

Dit hebben de actievoerders besloten na 'meerdere slechte beslissingen'. Dean was vorige week de scheidsrechter bij het uitduel tegen Chelsea (2-0 verlies). Dean gaf Gabriel Paulista toen rood na een opstootje met Diego Costa. De spits van Chelsea misdroeg zich, maar ontsprong op onbegrijpelijke wijze de dans en mocht blijven staan. De FA heeft deze week alsnog ingrepen en de Spaanse spits een schorsing van vier duels opgelegd. Gabriel van Arsenal hoeft slechts één duel toe te kijken.

"Na veel slechte beslissingen tegen Arsenal wordt het tijd dat onderzocht wordt of Mike Dean wel geschikt is om wedstrijden van Arsenal te fluiten", valt in de petitie te lezen. "Tijdens Chelsea tegen Arsenal werden twee Arsenal-spelers van het veld gestuurd, terwijl Diego Costa vier overtredingen maakte die allemaal rood verdienden. Hij kreeg alleen een gele kaart."

Fans van Arsenal willen met de petitie bereiken dat de FA een onderzoek start naar het werk van Dean en hem vervolgens niet meer aanstellen voor een duel van de club. De arbiter raakte eerder al in opspraak, toen hij juichte bij een goal van rivaal Tottenham Hotspur tegen Arsenal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen