Tete blinkt uit in tackles: "Maar het liefst maak ik ze niet"

Jw
27 september 2015, 22:09

Hoewel Ajax van oudsher bekend staat om het aanvalsspel, blinken de Amsterdammers dit seizoen vooralsnog uit in het verdedigen. Rechtsback Kenny Tete heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een vaste waarde in het team van trainer Frank de Boer en is één van de redenen dat Ajax zo weinig doelpunten tegen krijgt. 

Ajax won zaterdagavond met 2-0 van FC Groningen, waardoor het koploper is in de Eredivisie. Tete viel opnieuw op door zijn verdedigende acties, waarbij hij niet schroomt in te grijpen met een sliding. Inmiddels is het zelfs een handelsmerk van hem geworden. "Ik train niet op mijn tackles, dat kan ook eigenlijk niet. Het ziet er gek uit als je zomaar een tackle uitvoert, het liefst maak ik ze ook niet. Maar als het moet, dan ga ik ervoor", licht Tete toe aan fanmagazine Ajax Life.

Het valt hem wel op dat anderen het als een kwaliteit van hem zien. "Iedereen vraagt me naar mijn tackles. Ik loop tegenwoordig niet zo vaak meer door de stad, maar ook op straat beginnen mensen er steeds over. Het wordt echt een ding. Iedereen is lyrisch. Liever zo dan dat ze vragen wat ik aan het doen ben. De duels een-op-een met aanvallers liggen me wel, ik ben een bijtertje en heb dankzij goed trainen mijn lijf mee. Iedereen heeft een bepaalde stijl van verdedigen, dit is mijn manier."

Tete zit door zijn goede optredens bij Ajax bij de voorselectie van het Nederlands elftal, dat het in oktober opneemt tegen Kazachstan en Tsjechië. Bij Oranje heeft Tete concurrentie van een andere veelbelovende vleugelverdediger Rick Karsdorp (Feyenoord) en Daryl Janmaat, speler van Newcastle United. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen