Week van de waarheid voor PSV: "In de flow komen"

25 september 2015, 14:18

Voor PSV is een belangrijke week aangebroken. Na de midweekse 3-2 bekeroverwinning op SC Cambuur speelt de regerend kampioen van Nederland komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen NEC. De woensdag daarna staat de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou (uit) op de rol en alsof dat nog niet genoeg is, wordt de week afgesloten met de topper tegen Ajax. "Er komen drie belangrijke wedstrijden aan", weet coach Phillip Cocu.

"We moeten zorgen dat we in de flow komen", zegt Cocu op PSV.nl over de komende wedstrijden. Een zege op NEC zou alles veel makkelijker maken, beseft de trainer. "Het is simpel: We moeten winnen. Ik vind dat we een stap moeten zetten. We hebben dinsdag bereikt wat we wilden, maar we moeten constanter worden en ik vind dat we een hoger niveau moeten nastreven. Ik vind bovendien dat we te veel verliespunten hebben. Des te belangrijker is het dat we morgen de winst pakken. Gezien de huidige situatie kunnen we geen verslapping veroorloven."

Het duel met NEC is voor Cocu speciaal, omdat Ernest Faber aan het roer staat bij de Nijmegenaren. Vorig seizoen was de coach nog de rechterhand van Cocu bij PSV. "Dat is zeker bijzonder ja. We hebben samengewerkt bij PSV en het Nederlands elftal en hij doet het goed bij NEC. Het is mooi om elkaar nu als hoofdcoaches te treffen. We hebben nog geen contact gehad, maar dat zal na de wedstrijd zeker gebeuren", aldus Cocu.

Bij PSV ontbreken Andrés Guardado, Nicolas Isimat-Mirin en Jetro Willems nog wegens blessures. "Maar dat gaan we niet gebruiken als excuus. We hebben een grote selectie met voldoende kwaliteiten. Bovendien krijgen andere spelers nu de kans hun kans te pakken. Ik wil geen punt maken van de blessuregevallen, want we moeten het doen met de groep die we nu hebben", besluit Cocu.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen