Atlético wint van gefrustreerd negental Sociedad

Jw
18 oktober 2015, 18:38   Bijgewerkt: 18 oktober 2015, 22:05

Atlético Madrid heeft de eerste zege van de maand oktober binnen. De Madrilenen wonnen op bezoek bij Real Sociedad met 2-0. De thuisploeg maakte de wedstrijd af met negen man, omdat Diego Reyes en Jonathan elk twee gele kaarten hadden verzameld.

Bij Real Sociedad loopt het dit seizoen nog niet op rolletjes en dan moet je vechten voor de punten. Veel spelers van de nummer zestien van de Primera Division namen dat vooral in de slotfase wat te letterlijk op. Met acht gele kaarten werd er weliswaar strijd geleverd, maar kwamen er uiteindelijk ook twee schorsingen uit voort. Ook Atlético Madrid gooide er de beuk in, maar voegde daar ook twee doelpunten aan toe.

Antoine Griezmann was tegen zijn oude werkgever de blikvanger. De Franse technicus trok met de bal aan de voet een majustueuze sprint dwars door het hart van Real Sociedad. Hij rondde de individuele actie af met een koelbloedige lob over doelman Jerónimo Rulli. Het duurde heel lang voordat Atlético Madrid het duel op slot gooide. Pas na de rode kaarten van voormalig PSV-doelwit Reyes en Jonathan (in de 89ste en 90ste minuut) besliste Yannick Ferreira-Carrasco het duel in de blessuretijd.