De Boer blij met 'focuscoach': "Geeft ons handvatten"

31 oktober 2015, 10:35

Frank de Boer is blij met het feit dat Ajax afgelopen zomer in zee is gegaan met een zogenaamde 'focuscoach'. Hij moet ervoor zorgen dat spelers zich beter motiveren voor wedstrijden tegen kleinere ploegen. De oefenmeester stelt dat zijn selectie veel baat heeft bij de aanwezigheid van de focuscoach.

In gesprek met het Algemeen Dagblad legt De Boer uit waarom zo'n coach van waarde is voor Ajax. "Jonge spelers hebben niet altijd het besef hoe je een wedstrijd moet benaderen. Louis van Gaal had het altijd over het 'imagineren' van wedstrijdsituaties. De focuscoach geeft handvatten voor onze spelers om dat te doen. Het moet niet zo zijn van: o Roda? Nou, fluitsignaal en beginnen. Zo werkt het niet."

"In mijn tijd hadden we de ademhalingsoefeningen van Len del Ferro", vertelt De Boer. "Zo kwam ik in die juiste 'zone'. Daar werd in het begin wat lacherig over gedaan bij onze 'patatgeneratie', maar ik heb er veel baat bij gehad", aldus de coach, die met Ajax vanavond (zaterdag) de degens kruist met Roda JC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen