De Boer wil fanatieke Turken stil krijgen met Ajax

21 oktober 2015, 20:43

Ajax krijgt donderdagavond in Sükrü Saracoglu Stadyumu van Fenerbahçe de taak om het hoofd koel te houden in een heksenketel. Coach Frank de Boer hoopt dat zijn ploeg de temperamentvolle Turken in Istanbul stil kan krijgen en dat de jacht op de eerste twee plaatsen in de poule geopend wordt. Momenteel zijn Molde FK (vier punten) en Celtic (twee punten) de nummers één en twee. Ajax heeft evenveel punten als laatstgenoemde, maar heeft wel een minder doelsaldo.

De Ajacieden weten dat het er flink aan toe kan gaan in Turkije, waar de intensiteit en beleving ongeëvenaard is. "Je moet gewoon genieten van dit soort momenten. Wedstrijden als deze komen niet vaak voor", zegt De Boer op de clubwebsite. "Het is een heel mooie ervaring. Het moet een stimulans zijn om het fanatieke publiek stil te krijgen. Ik vind die beleving ook alleen maar mooi", stelt de oud-verdediger.

De Boer kiest voor Ricardo van Rhijn en laat Jasper Cillessen weer keepen, waardoor Kenny Tete en Diederik Boer uit de basisopstelling verdwijnen. "Kenny gaat hartstikke goed, ook fysiek. Maar we moeten rekening houden met zijn eerste seizoen in de Eredivisie", verklaar De Boer. Ik wil met hem geen risico nemen. Daarom kies ik voor een frisse Ricardo van Rhijn."

Op de persconferentie werd de vraag gesteld hoe Ajax Robin van Persie gaat afstoppen. "Met elf man, als team", antwoordt De Boer met een knipoog. "Van Persie is een heel goede speler. Als je hem te veel ruimte geeft, kan hij daar gebruik van maken. We moeten daarom heel compact spelen. Hopelijk krijgt Van Persie dan niet te veel momentjes. Maar het draait natuurlijk bij Fenerbahçe niet alleen om Robin. Fenerbahçe heeft een heel ervaren team", weet De Boer. "Ze bouwen een nieuw elftal. Het zijn stuk voor stuk fantastische spelers; het zijn allemaal internationals."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen