Ajax in slotfase ten onder tegen Fenerbahçe

Jw
22 oktober 2015, 23:08   Bijgewerkt: 22 oktober 2015, 23:15

Ajax heeft donderdagavond ook de derde groepswedstrijd in de Europa League niet gewonnen. De Amsterdammers hadden op bezoek bij Fenerbahçe lange tijd uitzicht op een punt, maar invaller Fernandao besliste de wedstrijd in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd met een rake kopbal (1-0). Ajax blijft daardoor met twee punten uit drie duels op de derde plaats staan in de groep.

Cruijff heeft zich de laatste jaren ingespannen voor Ajax met als doel om 'zijn' club weer een rol van betekenis te laten spelen in Europa. De uitwedstrijd tegen Fenerbahçe was een goede test om te kijken hoe ver het jonge elftal van De Boer is in de ontwikkeling. De eerdere resultaten van dit seizoen tegen Rapid Wien (uitschakeling in de Champions League), Celtic en Molde FK (twee gelijke spelen) gaven echter weinig goede hoop. 

Ajax oogde in deze fase als aangeschoten wild. Er vielen grote gaten tussen linies, alleen deed Fenerbahçe hier te weinig mee. Naarmate de eerste helft vorderde, begon Ajax de rug langzaam te rechten. Hoewel de ploeg van De Boer openingen vond in de defensie van de Turken, leverde het geen grote kansen op.

In het laatste kwartier oogde Fenerbahçe voor het eerst in de wedstrijd vermoeid en werd het spel slordig. Daardoor kregen de Ajacieden ineens meer ruimte, maar het lef om toe te slaan was er niet. In de slotfase ging het alsnog mis voor Ajax. Fernandao, die Van Persie had vervangen, bracht vanuit een hoekschop met een kopbal de verlossing voor het uitzinnige Fener-publiek. Ajax moet over twee weken in eigen huis eigenlijk winnen van Fenerbahçe om een vervolg in de Europa League in eigen hand te houden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen