De Boer sprak El Ghazi aan op houding in het veld

Jw
2 november 2015, 19:58   Bijgewerkt: 2 november 2015, 20:15

Uitgerekend in de meest sprankelende wedstrijd van Ajax dit seizoen speelde Anwar el Ghazi geen noemenswaardige rol. Trainer Frank de Boer zag dat de frustratie er vanaf droop bij de kersverse Oranje-international en heeft hem daarover aangesproken. Het was een goed gesprek volgens de 45-jarige coach.

"Als het niet lukt in een wedstrijd, zul je ook voor je teamgenoten moeten vechten. Ik vond dat hij dat beter kon doen en heb daar met hem een goed gesprek over gehad", gaf De Boer aan tegenover het clubkanaal. "Hij was ook zeer teleurgesteld over zijn eigen prestatie. Hij is een speler die het zo graag wil laten zien, net als Viktor Fischer. Die twee hebben dezelfde trekjes, ze willen zo graag belangrijk zijn voor het team. Als het dan niet lukt op een avond, zie je dat ook meestal wel aan hem af."

"Het moet uiteindelijk geen invloed hebben op Anwar zelf, maar vooral niet op zijn teamgenoten. Daar moet hij aan werken", stelt De Boer, die de houding bij de rechtsbuiten wel kan verklaren. "Er is natuurlijk veel op hem afgekomen. Hij was even topscorer van de Eredivisie, werd opgeroepen voor het Nederlands elftal, dus er is veel aandacht voor hem gekomen. Dat moet je dan een plekje geven. In topsport is het nou eenmaal het moeilijkst om op een bepaald niveau te blijven. Dat ondervindt hij op dit moment even."

El Ghazi kwam dit seizoen al acht keer tot scoren in tien competitiewedstrijden. Afgelopen zaterdag won Ajax met overtuigende cijfers van Roda JC (6-0), maar desondanks maakte de 20-jarige vleugelaanvaller een gefrustreerde indruk. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen