Cambuur-coach De Jong: "Beste medicijn is winnen"

4 december 2015, 17:00

SC Cambuur wacht na veertien speeldagen, als enige club, nog op een overwinning in dit eredivisieseizoen. De Friese club ging vorige week op eigen veld verrassend onderuit tegen hekkensluiter De Graafschap. Komende zondag gaat SC Cambuur op visite bij Willem II, een andere concurrent in de degradatiestrijd.

"Dat was zeker een teleurstelling, dat lijkt me duidelijk. Bij iedereen die Cambuur een warm hart toedraagt kwam dat hard aan. Maar we moeten wel door, je kan en moet er niet in blijven hangen", zegt coach Henk de Jong op de clubwebsite over het verlies tegen De Graafschap. "Die uitslag gaat niet meer veranderen en je moet gewoon hard blijven werken en er met z'n allen alles aan doen. En daar krijg je dan vanzelf weer energie van. Zoals we deze week getraind hebben zou je niet zeggen dat we staan waar we nu staan."

SC Cambuur mist in Tilburg de geschorste Marvin Peersman en de geblesseerden Calvin Mac-Intosch, Marlon Pereira, Leonard Nienhuis en Martijn Barto. Sjoerd Overgoor en Valmir Berisha gelden als een vraagteken. En dus zal De Jong opnieuw moeten puzzelen. "Ja, dat is eigenlijk al het verhaal van het hele seizoen. Of ik er moedeloos van word? Dat niet, maar frustrerend is het natuurlijk wel. Maar het hoort blijkbaar bij de fase waar we nu in zitten. En het beste medicijn om uit die fase te komen is winnen", besluit de oefenmeester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen