Engelse oud-international Howe (80) overleden

Jw
23 december 2015, 20:00

De Engelse voetbalwereld is een icoon armer. De oud-international Don Howe is woensdag op 80-jarige leeftijd overleden, zo maakte de Engelse bond (FA) bekend. Howe maakte als speler en trainer naam op de Britse velden.

Als speler kwam Dowe liefst 379 keer uit voor West Bromwich Albion, waarna hij ook nog 70 duels speelde voor Arsenal. Bij beide clubs stond hij later ook als hoofdtrainer aan het roer. Daarnaast trainde hij Galatasaray, Queens Park Rangers en Coventry City. Tijdens de periodes van de Engelse bondscoaches Ron Greenwood, Bobby Robson en Terry Venables was hij als assistent betrokken.

"Hij was destijds zijn tijd ver vooruit dat het bijna eng was. Howe was op dat moment waarschijnlijk de beste trainer van de wereld, niet alleen van Engeland. Hij was echt een fenomenale trainer", waren de lovende woorden van Paul Merson, die bij Arsenal debuteerde onder Howe.

"Howe zal gemist worden door iedereen die hem kende. Maar zijn naam zal altijd in de boeken opduiken als één van de meest invloedrijke figuren in de geschiedenis van deze club", voegde Arsenal-voorzitter Sir Chips Keswick er aan toe.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen