Hiddink wordt definitief nieuwe manager Chelsea

19 december 2015, 14:36   Bijgewerkt: 19 december 2015, 14:43

De kogel is door de kerk: Guus Hiddink volgt José Mourinho op als manager van Chelsea. De Nederlander, een half jaar geleden ontslagen als bondscoach van Oranje, is tot een akkoord gekomen met de Londense club. Chelsea bevestigt via de officiële kanalen dat Hiddink een contract tot de zomer getekend heeft.

De 69-jarige Achterhoeker was vrijdag afgereisd naar de Engelse hoofdstad voor gesprekken met de clubleiding. Het wordt voor Hiddink zijn tweede dienstverband bij Chelsea, tussen februari en mei 2009 had hij de club ook al op interim-basis onder zijn hoede. In die periode won hij met The Blues de FA Cup. 

"Het is geweldig om terug te keren naar Stamford Bridge", zegt Hiddink op de clubsite. "Chelsea is één van de grootste clubs in de wereld, al had ik hier natuurlijk eigenlijk niet moeten zijn. Maar ik ben ervan overtuigd dat we het tij kunnen keren dit seizoen. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met de spelers en de stafleden."

Hiddink is vanmiddag al aanwezig bij de thuiswedstrijd van Chelsea tegen Sunderland, maar neemt op de tribune plaats. Op 26 december kan de Achterhoeker debuteren op de bank, thuis tegen Watford FC.

Eerder deze week besloot Chelsea manager José Mourinho aan de kant te zetten. De ploeg maakt een dramatisch seizoen door en staat na zestien wedstrijden op de zestiende plek in de Premier League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen