Lampard verdedigt Mourinho: "Chelsea had moeten wachten"

28 december 2015, 16:00

Frank Lampard heeft zich kritisch uitgelaten over de beslissing van Chelsea om coach José Mourinho te ontslaan. "Guus Hiddink is een fantastische ad-interim, maar ik vind dat ze tot het einde van het seizoen hadden moeten wachten."

Lampard (37) speelde jarenlang voor Chelsea en werkte lange tijd samen met Mourinho. De middenvelder, tegenwoordig spelend voor New York City FC, neemt het op voor de Portugees. "Chelsea is een van de beste clubs van de wereld en mag met zijn status niet op de zestiende plaats in de Premier League staan. Maar als ze het tij hadden kunnen keren, dan hadden ze nog steeds een geweldige manager gehad", zo laat hij weten op een persconferentie.

Er gingen geluiden op dat de spelersgroep Mourinho naar buiten zou hebben gewerkt. "Een samenzwering? Ik ken de spelers en de club en nee, er is geen samenzwering", zegt Lampard stellig. "Buitenstaanders willen een samenzwering zien, maar het antwoord moet altijd op het veld gegeven worden."

Over een eventuele terugkeer als trainer wil Lampard niet ingaan. "Chelsea is een club die ik in mijn hart heb zitten, maar dat is nog te ver weg. Het is ook niet alleen aan mij, want het is ook aan de eigenaar en de raad van bestuur. Ik ga dus niet zeggen of ik in de toekomst de trainer van Chelsea word, maar ik zou het wel leuk vinden om in de toekomst bij de club betrokken te blijven. Het zou goed zijn om mij, Didier Drogba, John Terry en Petr Cech op termijn bij de club te betrekken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen