Feyenoord wil 'back on track' komen na roerige week

22 januari 2016, 15:37

Het was een rommelige week bij Feyenoord. Eerst dreunde de pijnlijke 0-2 nederlaag in de belangrijke kraker tegen PSV na in Rotterdam-Zuid, daarna liep reservegoalie Warner Hahn een zware kruisbandblessure op en als klap op de vuurpijl verkaste Lex Immers op huurbasis naar Cardiff City. "Er is een hoop gebeurd deze week. Dat moet je managen en dat hebben we gedaan", zegt Giovanni van Bronckhorst.

Voor Van Bronckhorst was het deze week dus puin ruimen. Hij begon met zijn ploeg met het terugkijken van de beelden van het verloren duel met PSV. "Daarop zagen we dat we de eerste minuten van de tweede helft niet goed stonden. Daar heeft PSV van geprofiteerd en daar zijn we teleurgesteld over. Naarmate de week vorderde, is het team opgekrabbeld en hebben we ons gericht op de wedstrijd tegen AZ. Er is goed getraind en de spelers zijn weer fris in hun hoofd", aldus Gio. Zondagmiddag moet het gebeuren in Alkmaar, waar om 12.30 uur afgetrapt wordt.

De titelkansen van Feyenoord lijken in duigen te zijn gevallen na vorige week, aangezien de achterstand op Ajax en PSV al respectievelijk acht en vijf punten bedraagt. "Daarom is het belangrijk dat we zondag winnen", reageert Van Bronckhorst op Feyenoord.nl. "We moeten snel weer back on track komen en punten gaan pakken. Dat geeft vertrouwen aan een team, zo hebben we in het begin van dit seizoen gezien."

Met AZ treft Feyenoord de nummer tien van de Eredivisie. "Als je kijkt naar hun kwaliteiten, staan ze naar mijn mening te laag. Ze hebben, ook door blessures, veel wisselingen gehad in het team en mede daardoor wisselvallig gepresteerd. Met Ron Vlaar en Mounir El Hamdaoui hebben ze voor de winterstop wel twee ervaren jongens erbij gehaald. Ook hebben ze de ervaring van het spelen in de groepsfase van de Europa League, die ze kunnen meenemen naar de Eredivisie", weet Gio.

De 18-jarige Justin Bijlow vervangt Hahn als stand-in voor Kenneth Vermeer. Karim El Ahmadi keert terug van een schorsing, maar Eric Botteghin (hamstring) en Jari Schuurman (knie) zijn er nog niet bij. Dat geldt ook voor de disciplinair geschorste Colin Kazim-Richards.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen