ADO Den Haag wint dankzij droomdebuut Van der Heijden

Jw
14 februari 2016, 16:38   Bijgewerkt: 14 februari 2016, 16:50

Weinig mensen buiten Den Haag zullen hem kennen, maar Dennis van der Heijden heeft zijn naam zondag in één klap gevestigd in de Eredivisie. De pas 18-jarige spits kwam tegen Excelsior als invaller binnen de lijnen en boog hoogstpersoonlijk een 2-1 achterstand om in een 3-2 voorsprong. Uiteindelijk won ADO Den Haag de uitwedstrijd knap met 4-2.

De noodgedwongen dubbele wissel pakte echter niet nadelig uit voor Excelsior. Met de gevaarlijk ingevallen Stanley Elbers in de ploeg werd ADO Den Haag, dat het eerste kwartier had gedomineerd, in het nauw gedreven. Adil Auassar krulde de bal in de 24ste minuut voor het doel, waar Tom van Weert - die al geruime tijd droog stond - alert reageerde en de score gelijktrok (1-1).

ADO Den Haag had iets bijzonders nodig om het tij te keren. In de persoon van Dennis van der Heijden bracht trainer Henk Fraser een tot op dat moment onbekend geheim wapen in het veld. De jeugdige spits had nog geen bal aangeraakt toen hij de bezoekers met een verwoestende volley naast Excelsior hielp (2-2). Hij maakte het begin van zijn jongensboek nóg mooier door ADO Den Haag kort daarop ook nog op voorsprong te zetten. De Excelsior-defensie was Van der Heijden uit het oog verloren en hij schoot dit keer met zijn rechterbeen overtuigend raak (2-3).

In de slotfase probeerde Excelsior nog een punt te redden, maar Mike Havenaar voorkwam een slotoffensief door de wedstrijd in het slot te gooien (2-4). Na afloop stuurde de selectie van ADO Den Haag de held van de dag helemaal alleen naar het uitvak, wat een prachtig gezicht opleverde met een jonge debutant en een uitzinnig vak vol supporters.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen