De Boer tevreden over progressie van Ajax

4 maart 2016, 16:36

Ajax-coach Frank de Boer is content met de progressie die zijn elftal maakt. De Amsterdamse club won afgelopen weekend in de eigen ArenA met 4-1 van het goed draaiende AZ. De Boer wil dit weekeinde, op bezoek bij Willem II, op die prestatie voortborduren.

"Ik heb het gevoel dat we steeds meer het gehele plaatje doorkrijgen. Wat er wordt gevraagd als de tegenstander op een bepaalde manier speelt en welke poppetjes wij daar tegenover moeten zetten. In dat opzicht zijn we nu veel verder", zegt De Boer op de clubwebsite. "Het komt ook doordat we nu van week tot week kunnen leven. Daardoor kunnen we gerichter aandacht op bepaalde zaken leggen. Je kunt iets zeggen, maar het in de praktijk doen is zoveel effectiever. Sowieso ontstaan automatismen vaak geleidelijk gedurende een seizoen."

"We zijn continu aan het evalueren en aan het trainen met de spelers wat er beter kan. Vorige week zag het er goed uit en ik heb het gevoel dat de jongens daar ook verder mee willen. Maar we weten allemaal hoe de zon kan schijnen en het vervolgens kan gaan stortregenen", vervolgt De Boer. "Dat zie je aan Feyenoord. Eerst waren ze de schlemiel en nu is het opeens hosanna omdat ze de bekerfinale hebben gehaald. Zo snel kan het gaan. Als wij gelijkspelen, is het ook weer een ander verhaal."

In dat geval wordt de achterstand op koploper PSV misschien wel groter dan één punt. De Eindhovense club gaat zaterdag op bezoek bij FC Groningen. Over de titelrace, zegt De Boer: "Ik heb dat vorige week ook al gezegd, maar wedstrijden zoals tegen Roda worden cruciaal. Daarin stonden we 0-2 voor, maar stapten we met slechts een punt in de bus naar Amsterdam. Het gaat erom dat je in mindere wedstrijden evengoed aan de gunstige kant van de score komt. Ook voor PSV wordt dat beslissend. We zijn er beide van doordrongen dat we niet teveel punten mogen laten liggen. Dan wordt de onderlinge ontmoeting in Eindhoven heel belangrijk." PSV en Ajax treffen elkaar op zondag 20 maart in Eindhoven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen