De Mos: "Als Ajax iets wil, moeten ze domineren"

17 maart 2016, 10:08

Aad de Mos kijkt vol verwachting uit naar de topper tussen PSV en Ajax van komende zondag. De voormalig toptrainer is zeer nieuwsgierig naar de cruciale clash tussen de clubs waarvoor hij beiden werkzaam was in het verleden.

De Mos zag PSV midweeks uitgeschakeld worden in de Champions League, maar was net als vele anderen ook onder de indruk van de Eindhovenaren. Ook al werd de penaltyserie verloren, PSV heeft zich knap gemanifesteerd. "Het geeft PSV natuurlijk vertrouwen. Ze hebben uitstekend weerstand geboden. Het fysieke aspect zal geen rol spelen. Het was anders geweest als ze woensdag en zaterdag hadden moeten spelen, maar ze hebben nu voldoende voorbereiding- en hersteltijd", schat De Mos in op de website van Ajax.

De oud-trainer denkt dat de selectie van PSV meer kwaliteit herbergt dan die van Ajax. "Ik vind dat Frank de Boer er echt het maximale uithaalt. Het materiaal vind ik namelijk niet zo heel goed. PSV beschikt juist over een heel volwassen ploeg. Als ik dan toch iets moet noemen, vind ik dat Ajax aanvallend meer potentie heeft. De sleutel tot succes kan Amin Younes tegen Santiago Arias zijn. Younes zal Arias binnendoor moeten zoeken, want ik vind Arias daarin niet sterk", aldus De Mos.

"Ik ga ervan uit dat PSV Ajax in het begin wil overrompelen", vervolgt De Mos. "Maar als Ajax iets wil, zullen ze moeten domineren. Aangezien PSV dat niet zal toestaan, wordt het denk ik een mooie clash. De ploeg die wint, kan zich vrijwel zeker opmaken voor Champions League-voetbal volgend seizoen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen