Vlaar vindt weerzien in 'kolkende Kuip' speciaal

2 maart 2016, 16:22

Ron Vlaar staat aan de vooravond van een bijzondere dag. De centrale verdediger neemt het donderdagavond in de halve finale van de KNVB beker met AZ op tegen Feyenoord. Het is voor de routinier een weerzien met de club waarvoor hij tussen 2006 en 2012 speelde. "Het is het lot. Ik vind het heel mooi", zegt de 31-jarige Hensbroeker over het duel in De Kuip.

"Het wordt een heel bijzondere en speciale wedstrijd, zeker als je het plaatje eromheen bekijkt. Het is de halve finale van de beker", zegt Vlaar tegen AZ TV over de clash met Feyenoord in Rotterdam-Zuid. "Het wordt weer een mooie uitdaging voor ons. Je wil die finale spelen en dit is een heel mooi affiche om dat te bereiken", aldus de stopper.

Vlaar bereidt zijn ploeggenoot voor op een stormend stadion. "Ik weet wat ons te wachten staat: een kolkende Kuip. De sfeer daar is heel intens en extreem. Het Legioen zal vol achter het team staan", waarschuwt de Oranje-international. "Feyenoord wordt natuurlijk ook geholpen door de overwinning van afgelopen weekend (1-2 bij FC Utrecht, red.). Het wordt pittig en daar zullen we goed mee om moeten gaan. We moeten stoïcijns zijn", weet Vlaar.

AZ ging afgelopen zondag kansloos met 4-1 ten onder bij Ajax. Daarmee werd hardhandig een einde gemaakt een perfecte reeks in 2016. "Afgelopen weekend was een goede les voor ons. Soms moet je even met de neus op de feiten worden gedrukt. Hopelijk pakken we het weer op", besluit Vlaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen