Cocu blijft hopen: "Loopt bijna nooit zoals verwacht"

Ger
29 april 2016, 14:56

Trainer Phillip Cocu blijft vertrouwen houden in een nieuwe titel voor PSV. De regerend kampioen moet dan in de resterende twee competitieduels alsnog afstand zien te nemen van Ajax. Als de koploper evenmin steken laat vallen, zal het kampioenschap worden beslist op basis van het doelsaldo.

PSV moet in 180 minuten voetbal een verschil van zes treffers zien weg te poetsen. "Maar we zullen eerst moeten zorgen dat we de wedstrijd winnen. Niet al een stap verder zijn en denken: we gaan wel even acht, negen goals maken. Zo werkt het niet", benadrukt Cocu op de clubwebsite in zijn voorbeschouwing op het duel met SC Cambuur. "Het gaan om winnen. Het liefst met een score die zo hoog mogelijk uitvalt. Natuurlijk moeten we er alles aan doen om dichterbij te komen in doelsaldo en dat zullen we ook doen, maar de beslissing gaat dit weekend niet vallen."

Cocu wil hekkensluiter Cambuur niet onderschatten. "Zij spelen voor hun laatste kans. Daarbij is er altijd het gevaar dat we te gehaast of te ongeduldig spelen. We hebben dit seizoen al heel veel goals gemaakt, dat moet ons vertrouwen geven het maximale resultaat te halen. We moeten na negentig minuten van het veld stappen met het gevoel dat er niet meer in zat."

"In voetbal loopt bijna nooit zoals verwacht", blijft Cocu optmistisch over de titelkansen van PSV. "Ik heb nog steeds het gevoel dat we na nog twee zeges kampioen zijn." PSV mist tegen Cambuur de geblesseerde Jorrit Hendrix en geschorste Davy Pröpper. Jürgen Locadia is zondag op tijd fit. De aanvaller trainde afgelopen week niet voluit wegens enkelklachten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen