PSV volgt AZ'er Janssen: "Hij maakt elk jaar stappen"

Ger
1 april 2016, 16:42

PSV-trainer Phillip Cocu heeft zich tijdens zijn voorbeschouwing op het uitduel met AZ lovend uitgelaten over Vincent Janssen. De spits van de Alkmaarders speelde deze week een hoofdrol in de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Engeland (1-2). Janssen benutte een penalty en nam een assist voor zijn rekening.

Volgens Cocu wordt de jonge international dit seizoen nadrukkelijk gevolgd door de scouting van zijn club. "Zelfs het verschil vóór en ná de winterstop is opvallend. Zo heeft hij zijn stappen elk jaar gemaakt", tekent Omroep Brabant op uit de mond van Cocu. "Hij heeft zich snel aangepast aan het niveau waarop hij is gaan spelen. Zowel in de Jupiler League als nu bij AZ. Door die prestaties heeft hij een uitnodiging gekregen voor het Nederlands elftal en ook daar heeft hij zich laten zien."

Volgens Cocu zou Janssen in Eindhoven een koppel kunnen vormen met Luuk de Jong, momenteel de nummer één PSV-spits. "Luuk is echt een aanspeelpunt voor een team. Koppend ook heel sterk. Vincent Janssen speelt veel vanuit de beweging. Maar zeker in de zestien-meter weet hij zijn lichaam goed te gebruiken en met beide benen te scoren. Ze hebben dus verschillende kwaliteiten maar zijn allebei hele goede spitsen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen