Van Bronckhorst: "Het kan een mooi weekend worden"

15 april 2016, 15:46

Vier speelronden voor het einde van het seizoen kan Feyenoord de derde plaats bijna niet meer ontgaan. De voorsprong van de Rotterdammers op nummer vier FC Utrecht bedraagt zes punten en omdat de Domstedelingen op bezoek gaan bij Ajax, kan deze na het weekend weleens negen punten zijn. Om dat voor elkaar te krijgen dient Feyenoord zaterdagavond wel in de eigen Kuip te winnen van FC Groningen.

Het is voor Feyenoord zaak om de derde plaats zo snel mogelijk binnen te slepen. "Daar zijn we zeker mee bezig", beaamt coach Giovanni van Bronckhorst. "We kunnen dit weekend weer een nieuwe stap zetten richting het veiligstellen van de derde plaats. Het kan een mooi weekend worden, maar het belangrijkst is dat we zelf winnen", weet de oud-international, die met zijn ploeg de zevende overwinning op rij kan behalen in de Eredivisie.

Michiel Kramer kroonde zich vorige week in de uitwedstrijd tegen FC Twente (0-1 winst) tot machtwinner en dat vond Van Bronckhorst mooi om te zien. "Ik vind hij positief dat hij al op dertien goals staat. Daarnaast is hij steeds meer van waarde in ons veldspel. Zowel in zijn aanspeelbaarheid als in verdedigend opzicht maakt hij iedere week weer stappen, waardoor we ook als team makkelijker kunnen voetballen", vindt Van Bronckhorst.

In Enschede was het opvallend dat aanvoerder Dirk Kuyt na 73 minuten spelen naar de kant gehaald werd door Van Bronckhorst. "Daar is wat commotie over ontstaan, waar Dirk en ik maandag over hebben gepraat. Dirk is niet teleurgesteld in de staf of in mij, integendeel. De ophef is onnodig in deze fase, waarin we goed spelen en steeds beter in vorm komen", besluit Gio.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen