Atlético Madrid finalist na zinderende avond in München

3 mei 2016, 22:50

Bayern München is er opnieuw niet in geslaagd om de finale van de Champions League te bereiken. Het won wel van Atlético Madrid (2-1), maar door het uitdoelpunt van de Spanjaarden was dat niet genoeg. Aan beide kanten werd een penalty gemist, wat de wedstrijd nóg spectaculairder maakte.

In Madrid werd het 1-0 dankzij een prachtige solo van Saul Niguez. De vechtmachine van Diego Simeone houdt dit seizoen vaker de nul en dat lukte dus ook tegen Bayern, dat in de Bundesliga een doelsaldo heeft van +60. Een uitstekende uitgangspositie voor Atlético. Het initiatief lag dus volledig bij Bayern in de eigen Allianz Arena, waar het afgelopen weekend het kampioensfeestje nog even uitstelde na een gelijkspel tegen Borussia Mönchengladbach. Daar konden de Duitse fans mee leven, zolang hun ploeg zich in ieder geval wél plaatste voor de Champions League-finale.

Atlético Madrid kon in de rust even op adem komen van die Duitse storm. En dat kwam goed uit. Philipp Lahm gaf in de eerste helft 53 succesvolle passes, Atlético met het hele team  56. Een veelzeggende statistiek. Toch verraste het iedereen door na de pauze plotseling toe te slaan. Antoine Griezmann vertrok randje buitenspel en bleef rustig oog in oog met Manuel Neuer: 1-1. Een klap voor de thuisploeg, die zo sterk begon. Het moest nu twee keer scoren, met nog een halfuur op de klok.

Toch kregen de Madrilenen dé kans om het te beslissen, nadat het uit het niets een strafschop kreeg. Fernando Torres werd buiten de zestienmeter aangetikt, maar mocht toch aanleggen vanaf de stip. Ook hij wist echter niet te scoren, Neuer liet zich van zijn beste kant zien. In de absolute slotfase had Bayern dus nog altijd maar één goal nodig, maar die kwam er niet.

De vechtmachine van Simeone hield stand en mag zich de eerste Champions League-finalist van dit seizoen noemen. De vraag rest wie de tegenstander zal worden: Manchester City of grote broer Real Madrid?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen