Lindgren helpt FC Groningen weer langs Heracles Almelo

Jw
12 mei 2016, 20:35
Foto: © ProShots

Rasmus Lindgren was net zoals afgelopen weekend de belangrijke man tegen Heracles Almelo. Na zondag beide doelpunten te hebben gemaakt tegen Heracles (2-1), was hij donderdagavond verantwoordelijk voor het winnende doelpunt: 2-1. Groningen is daardoor goed begonnen aan de play-offs voor Europees voetbal.

Een speler die een steeds belangrijkere rol vervult voor FC Groningen is Oussama Idrissi. De vleugelaanvaller speelde lange tijd zijn duels voor het beloftenelftal, maar heeft op eigen kracht een basisplaats afgedwongen in de Euroborg. Tegen Heracles kreeg hij te maken met de ervaren Mark-Jan Fledderus, die zijn handen vol had aan de beweeglijke buitenspeler. Idrissi was ook de assistgever bij de 1-0 van Hans Hateboer, die vanaf vijf meter binnen kopte.

Als een ware aanvoerder nam Rasmus Lindgren zijn ploeg bij de hand vlak na rust. De centrale verdediger kopte raak vanuit een hoekschop, nadat de bal vanuit de kluts voor zijn hoofd terechtkwam. Doelman Bram Castro tikte de inzet via de binnenkant van de paal in het doel. Afgelopen weekend was Lindgren al tweemaal trefzeker tijdens de 2-1 zege op Heracles. Ook toen sloeg de mandekker toe vanuit een corner.

Jaroslav Navratil had direct na de voorsprong van Groningen twee prima kansen om de stand gelijk te trekken. Zijn eerste inzet belandde op de voeten van Padt en zijn tweede poging eindigde tegen een verdediger van FC Groningen. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam de thuisploeg steeds meer in de verdrukking in de Euroborg, dat bij lange na niet uitverkocht was. Groningen had geluk dat Heracles in de slotfase niet profiteerde van slordigheden bij de thuisploeg, waardoor het zondag een 2-1 voorsprong verdedigt in Almelo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen