SC Cambuur-directeur onder vuur: "Nuance is weg"

Ger
2 mei 2016, 15:02
Foto: © ProShots

Na de directe degradatie van SC Cambuur moet vooral technisch directeur Henry van der Vegt het ontgelden. In een online petitie, die in een paar dagen tijd al meer dan 1.800 keer is getekend, roepen de supporters om zijn vertrek. Ze wijzen op het feit dat de door hem aangetrokken spelers niet wisten te overtuigen.

"Iedereen die deze positie bekleedt, wil succes hebben. Niemand wil de kop van Jut zijn. De schuld in de schoenen van één persoon schuiven, lijkt me ook niet goed. Zo werkt het in de voetbalwereld, maar zo zou het niet moeten werken", reageert Van der Vegt bij de NOS. "Van buiten weet niemand wat er intern precies allemaal speelt. De nuance is weg. Als ik kritiek zou krijgen van mensen binnen Cambuur, zou ik mezelf dat veel meer aantrekken. De raad van commissarissen beslist over mijn positie en ik heb geen signalen gekregen die erop wijzen dat ik zou moeten vertrekken."

Voor Van der Vegt is het wel de vierde keer dat hij als (technisch) directeur degradeert met een club. Het overkwam hem eerder bij PEC Zwolle, RKC Waalwijk en Willem II. "Dat is een feit. Maar dat ik ook gepromoveerd ben of dat die clubs binnen een paar jaar terugkeerden in de Eredivisie omdat er een goede organisatie stond, daar hoor je niemand over", countert Van der Vegt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen