Wilmots: "De teleurstelling van Italië is verteerd"

15 juni 2016, 17:56

Volgens bondscoach Marc Wilmots heeft België de 2-0 nederlaag tegen Italië in zijn eerste wedstrijd op Euro 2016 achter zich gelaten. De Rode Duivels gaan komende zaterdag tegen Ierland vol voor de drie punten.

"De teleurstelling van Italië is verteerd. We hebben goed getraind en de spelers zijn gerecupereerd. Vanaf nu focussen we ons volledig op Ierland, straks bekijk ik hun openingswedstrijd tegen Zweden", zegt Wilmots tegen Sporza. De oefenmeester weet nog niet of Romelu Lukaku de eerste spits blijft. "Dat zal ik nog bekijken. Ik zal erover nadenken. Het vertrouwen van Romelu is in elk geval niet weg na Italië. Maar ik beschik over diverse profielen, ik bekijk elke wedstrijd welk het beste past."

"De andere aanvallers, Benteke, Origi en Batshuayi, werken ook goed op training, misschien krijgen ze hun kans. Maar ik wil nog eens benadrukken dat het hier niet gaat over Lukaku of iemand anders, het zijn enkel België en de Belgische ploeg die tellen", aldus Wilmots. Eden Hazard en Kevin De Bruyne trainden woensdag niet mee, maar volgens Wilmots zijn hun blessures niet ernstig. "Normaal gezien komen ze donderdag allebei weer het veld op, maar dat weet ik pas helemaal zeker als ik weer in het spelershotel ben en met de medische staf gesproken heb. Ik blijf dus nog een beetje voorzichtig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen