Mourinho: "Deze overwinning is ook voor Van Gaal"

Ger
7 augustus 2016, 22:50   Bijgewerkt: 4 december 2023, 13:36
Foto: © ProShots

José Mourinho draagt de winst van het Community Shield op aan Louis van Gaal. De Portugees nam deze zomer bij Manchester United het stokje over van de oud-bondscoach van Oranje, die door het bestuur op straat was gezet.

"Ik kan me herinneren dat clubs waar ik heb gewerkt niet altijd de mensen eren die het succes mede mogelijk hebben gemaakt. Daarom is deze overwinning ook voor Van Gaal", zegt Mourinho. "Verder wil ik ook de spelers die niet in actie zijn gekomen bij deze zege betrekken. Het was moeilijk om goede voetballers als Memphis Depay, Phil Jones en Ashley Young buiten de selectie te laten, maar ik moest keuzes maken. We zijn een team en zij begrijpen dat."

United, dat vorig seizoen onder leiding van Van Gaal de FA Cup won, was op Wembley met 2-1 te sterk voor landskampioen Leicester City. Zlatan Ibrahimovic zorgde voor de beslissing.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen