Strootman: "Staan nu andere clubs achter Oranje-namen"

23 augustus 2016, 09:21   Bijgewerkt: 23 augustus 2016, 10:12

Kevin Strootman komt na lang blessureleed weer wekelijks aan spelen toe en droeg in de openingswedstrijd van het seizoen, tegen Udinese, zelfs de aanvoerdersband. AS Roma won met 4-0 en voert daarom de ranglijst in de Serie A aan. Strootman kijkt vol vertrouwen uit naar komend seizoen.

"Juventus heeft voor 150 miljoen spelers kunnen halen. Zij hebben weer de beste spelers van hun twee grootste concurrenten weggekocht: van Napoli en van ons. Zoals Bayern dat in Duitsland steeds doet met Borussia Dortmund, zo doet Juventus dat hier ook. Dat is nou eenmaal zo. Zij mogen op papier de beste spelers hebben, wij kunnen van iedereen winnen en zijn voor niemand bang", zo vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Of Strootman dit seizoen vaker aanvoerder zal zijn, moet blijken. "We hebben drie aanvoerders: Daniele de Rossi, Alessandro Florenzi en Francesco Totti. Geen van drieën speelde en nu kwamen ze bij mij uit. Een grote eer natuurlijk. En ook wel een mijlpaal. Maar de winst voor mij is 90 minuten spelen. Daar word ik nou écht blij van. Een wedstrijd overslaan hoeft nu niet meer. Ik ben weer een paar fases verder en speel nu zonder beperkingen."

In de aankomende interlandperiode wordt Strootman weer bij het Nederlands elftal verwacht. Hij is blij met de afgelopen transferzomer. "Het is voor Oranje alleen maar goed wat er allemaal gebeurt. Neem Georginio Wijnaldum, dat is geen speler voor het tweede niveau in Engeland. Gelukkig haalt Liverpool hem daar weg. Of Vincent Janssen. Heeft ook al snel zijn kans gepakt bij Tottenham Hotspur. Er staan nu andere namen van clubs achter onze internationals en daar kijken tegenstanders misschien ook wel naar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen