Kosovo wacht op wedstrijddag nog op groen licht voor zestal

5 september 2016, 10:54
Kosovo wacht op wedstrijddag nog op groen licht voor zestal

Kosovo speelt vanavond (maandag) haar eerste officiële interland, maar zit nog in de wachtkamer voor zes spelers. Het zestal moet op de dag van het treffen met Finland nog goedkeuring krijgen van de FIFA om voor de onafhankelijke staat op het Balkanschiereiland in actie te mogen komen in de WK-kwalificaties.

Kosovo werd officieel FIFA-lid in mei en mag daarom uitkomen in de kwalificatiereeks voor het WK 2018. De wereldvoetbalbond heeft vanwege de situatie de regel doorgevoerd dat Kosovaren die voor andere landen zijn uitgekomen alsnog voor Kosovo mogen kiezen. Onder meer Vitessenaar Milot Rashica deed dit, hij switchte van Albanië naar Kosovo. Naast deze vleugelaanvaller wachten ook Amir Rrahmani, Valon Berisha, Alban Meha, Herolind Shala en Samir Ujkani nog op groen licht van de FIFA. 

"We weten nog niet of deze zes spelers beschikbaar zullen zijn", zegt de Kosovaarse bondscoach Albert Bunjaki volgens de BBC. "Ze ogen zeer gemotiveerd en bereiden zich voor op de wedstrijd, maar het is wel vervelend dat we niet weten of de spelers inzetbaar zullen zijn. Op maandag verwachten we pas duidelijkheid."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen