Uruguay, Brazilië, Argentinië en Colombia nu in top-vier

7 september 2016, 07:50

In de Zuid-Amerikaanse kwalificatiecampagne voor het WK 2018 zijn de kaarten in de nacht van dinsdag op woensdag opnieuw geschud. De top-vier bestaat nu uit Uruguay, Argentinië, Brazilië en Colombia, Ecuador is afgegleden naar een play-offplek. Neymar, Edinson Cavani en Feyenoord-speler Renatio Tapia stonden in de spotlights in de achtste speelronde.

Neymar weer de held

Brazilië begon stroef aan de WK-kwalificatiecyclus van de CONMEBOL, maar begint nu aardig op stoom te raken. Na slechts twee zeges in zes optredens, werd deze week al met 0-3 in Ecuador gewonnen. Er volgde nu een 2-1 overwinning op Colombia voor de Selecão, die nog nooit afwezig was op een WK. Door doelpunten van Miranda en Marquinhos (eigen goal) leek het in 1-1 te eindigen, maar Neymar maakte in Manaus een kwartier voor tijd het beslissende doelpunt. PSV'er Santiago Arias bleef aan de kant bij Colombia, nu de nummer vier op de ranglijst.

Riante zege voor Uruguay

De Brazilianen zijn nu opgeklommen naar de tweede plaats en staan één puntje achter Uruguay, dat zestien punten heeft. De koploper wist dinsdagnacht in eigen huis Paraguay met 4-0 te verschalken. Cavani was de gevierde man, met twee goals. Cristian Rodríguez en Luis Súarez waren ook trefzeker. Laatstgenoemde vond het net vanaf de strafschopstip.

Argentinië komt goed weg met gelijkspel

Argentinië slaagde er niet in om drie punten te bij te schrijven. Zonder de licht geblesseerde Lionel Messi, afgelopen week nog de uitblinker tegen Uruguay (1-0 winst), werd er met 2-2 gelijkgespeeld tegen Venezuela. Daar mochten de Argentijnen hun handjes mee dichtknijpen, aangezien het op 2-0 achterstand kwam door Juanpi en Josef Martinez. Lucas Pratto en Nicolas Otamendi sleepten in het laatste half uur een punt uit het vuur. Argentinië heeft nu hetzelfde aantal punten als Brazilië: vijftien stuks.

Tapia scoort

Feyenoorder Tapia liet zich gelden bij Peru, dat knap met 2-1 van Ecuador won. Hij maakte een kwartier voor tijd de winnende treffer. Ecuador nog wel de nummer vijf in de kwalificaties, wat recht geeft op play-offs. De eerste vier (Uruguay, Brazilië, Argentinië en Colombia op dit moment) gaan rechtstreeks naar het WK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen