Van Bronckhorst ziet ADO Den Haag niet als angstgegner

9 september 2016, 16:23

Feyenoord verloor vorig seizoen twee keer van ADO Den Haag, maar coach Giovanni van Bronckhorst ziet de Residentieclub daarom niet als een angstgegner. Feyenoord en ADO staan zondag tegenover elkaar in De Kuip. Er kan gesproken worden van een topper; de Rotterdammers zijn als enige eredivisieclub nog zonder puntenverlies, ADO staat met twee punten minder op de derde plaats.

"Ik zie ADO niet als een angstgegner, maar wel als een goede en degelijke ploeg, waarvoor we moeten waken", aldus Van Bronckhorst bij Feyenoord TV. "ADO is het seizoen goed begonnen, ze staan kort achter ons op de derde plaats, maar uiteindelijk gaan we wel vol voor de winst. Dat vertrouwen hebben we en moeten we ook uitstralen. Wat de kracht van ADO is? Het is een goed georganiseerde ploeg, die het compact houdt. In de omschakeling hebben ze spelers met snelheid, terwijl Mike Havenaar een aanspeelpunt met lengte is. Bij standaardsituaties hebben ze spelers met lengte, daar moeten we alert op zijn."

ADO-thuis is voor Feyenoord het begin van een drukke periode, met zeven duels in drie weken tijd. "We kijken ernaar uit", spreekt Van Bronckhorst ambitieus. "We hebben vorig seizoen hard gewerkt om Europees voetbal te halen en dat is gelukt. We hebben hard gewerkt om zo'n drukke periode te krijgen met veel mooie duels. We kijken uit naar het begin van die drukke periode, om te beginnen dit weekend tegen ADO."

Feyenoord speelt volgende week tegen Manchester United en PSV. "Of het daardoor moeilijk is om de focus op ADO te houden? Nee, dat is niet lastig. Uiteindelijk werk je van wedstrijd tot wedstrijd en de eerste is de belangrijkste. Dat is ADO. We zijn fit en klaar voor zondag en voor de periode die komen gaat", besluit Van Bronckhorst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen